Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & aktiviteter i november

Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & aktiviteter i november

Hej! För några veckor sedan var jag utställare på Äldreomsorgsdagarna i Stockholm. Jag har alltid älskat den nytändning som det ger att se hur andra jobbar, upptäcka nya arbetsmetoder eller produkter som kan utveckla arbetet och kvaliteten i verksamheten.

Men tyvärr håller nytändningen som arbetslaget fått inte så länge…för tillbaka i verksamheten finns det fortfarande inte mer planeringstid att förbereda aktiviteter och det är samma antal personer som ska utföra jobbet…& då är risken stor att det mesta rinner ut i sanden. 

Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen – ville jag utveckla det sociala innehållet, skapa mångfald i aktivitetsutbudet och göra kultur mer tillgängligt för alla. Min vision var att skapa ett verktyg till personalen som skulle göra det enkelt att snabbt sätta guldkant på tillvaron och skapa mervärde för boende och deltagare i olika verksamheter. Verktyget skulle vara enkelt och flexibelt. Inga krav på förkunskaper eller mycket personal och oavsett ålder eller etniskt ursprung, så skulle användaren snabbt kunna planera och fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet och välbefinnande.

Almanacka – Kulturbärare – Idébank –  Verksamhetsplanering
Här kommer en rykande färsk inspirationsalmanacka med tips på delar av de temadagar och aktiviteter som finns i 365 Happy Days almanacka under november månad. Även om du inte har ett abonnemang så får du bra ideér på roliga teman till er verksamhetsplanering. Vill du skriva ut ”Inspirationsalmanackan” så kan du göra det längre ner på sidan. 

Några av mina favoritaktiviteter i november är: Allhelgonahelgen (att inbjuda till Allhelgona-samkväm med ljuständning, dikter & musik). 7/11 Kladdkakans dag. 13/11 Fars dag. 17/11 Napoleonbakelsens dag (med intressant fakta & citat av Napoleon). 21/11 Världsdagen för TV. 23/11 Internationella Hattdagen. 27/11 Kattens dag  och sen avslutas månaden med tre intressanta födelsedagsbarn Elsa Laula Renberg, Mark Twain & Winston Churchill. Ha en fin november ❤️ /Ankie Lidberg

Klicka på mallen & skriv ut i A3 eller A4-format

Mall Inspirationsalmanacka

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!