365 Happy Days AB – Företagsinformation

foretag-365-happy-days-digital-idebank-med-fardiga-aktiviteter-for-aldre

365 Happy Days - Digital idébank med aktiviteter för äldre

Hej! Ankie Lidberg här!

När vi på grund av ålder eller hälsa inte kan leva fullt ut som vi själva vill…VAD är det då som skapar mervärde och känsla av välbefinnande och livskvalitet…? Ja, det var den frågan jag ställde mig. Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen – ville jag utveckla det sociala innehållet. Skapa mångfald i aktivitetsutbudet och göra kultur mer tillgängligt för alla. Min vision var att skapa ett verktyg till personalen som skulle göra det enkelt att snabbt sätta guldkant på tillvaron. Och skapa mervärde för boende och deltagare i olika verksamheter. Verktyget skulle vara enkelt och flexibelt. Inga krav på förkunskaper eller mycket personal. Och oavsett ålder eller etniskt ursprung. Så skulle användaren snabbt kunna planera och fixa roliga aktiviteter. Motverka ensamhet. Skapa mervärde, delaktighet och välbefinnande.

Nya generationer äldre - aktiviteter och stimulans

Med nya generationer äldre krävs nya former av aktiviteter och stimulans. Ja, så är det. Och då kanske det är lätt att tänka…att det är stora och festliga event som vi ska ordna för att skapa meningsfulla aktiviteter för äldre. Och visst är det jättetrevligt ibland! Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte älskar stora event. Men med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen – så säger jag som Ernst Kirchsteiger… ”Det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den stora skillnaden”

Det som (enligt min erfarenhet) mest höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet – är att vara i ett meningsfullt sammanhang varje dag. Möten med människor. Samtal. Skratta och ha roligt. Känna sig delaktig. Prata om intressanta saker. Lyssna på musik. Berätta, tycka till och känna gemenskap. Men att skapa aktiviteter och goda samtal är inte alltid så enkelt…och det var det jag ville hjälpa andra att skapa. Högläsning och samtal är grunden i 365 Happy Days aktiviteter och utifrån det kan användaren skapa mängder med kravlösa eller fartfyllda roliga aktiviteter.

Affärsidé 365 Happy Days

365 Happy Days vision är att skapa mervärde som höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet för äldre. Affärsidén går ut på att genom abonnemang erbjuda en digital idébank med ett stort och varierat utbud av färdiga aktiviteter. 365 Happy Days idébank gör det enkelt att planera och fixa roliga aktiviteter och riktar sig främst till personal på äldreboenden, sociala träffpunkter och studieförbund. Förberedelsejobbet är gjort! Utan förkunskap och även när tiden är knapp – så kan personalen enkelt ”levla upp” ett vanligt eftermiddagskaffe till roliga och meningsfulla aktiviteter för äldre. Vilket indirekt bidrar till Agenda 2030:s globala mål nr 3 – hållbar utveckling som främjar välbefinnande.

Göra skillnad

En lördagsnatt i november 2013, hämtade jag min dotter och hennes kompisar. Samtalet i bilen handlade om praktikplatser och olika jobb. Plötsligt hörde jag min då 17-åriga dotter, säga orden som indirekt, blev startskottet till mitt företag: ”När jag börjar jobba själv – då ska jag bli som du mamma. Då ska jag också göra skillnad.” Ett halvår senare tog jag tjänstledigt utan lön och gjorde som havet – Jag vågade! Ensamstående med hus och två tonåringar, lånade jag upp flera hundratusen på mitt hus – för att skapa en idébank.

/Ankie Lidberg, Aktivitetscoach – Utvecklar digitala aktiviteter som inspirerar till ”365 Happy Days”

Idébank med aktiviteter för äldreboende, Sociala träffpunkter & Studieförbund

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med roliga och meningsfulla aktiviteter för äldreboenden, sociala träffpunkter, studieförbund & seniorer. Inga krav på förkunskaper eller mycket personal. Och oavsett ålder eller etniskt ursprung, så kan användaren snabbt och enkelt – förvandla en lucka i schemat eller ”levla upp”  ett vanligt eftermiddagskaffe till roliga och meningsfulla aktiviteter för äldre. Personalen får ett verktyg med färdiga aktiviteter. Som gör det enkelt att skapa mervärde som höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet. Vilket indirekt bidrar till det Globala målet nr 3 – hållbar utveckling som främjar välbefinnande. 

Du kan läsa mer om 365 Happy Days på WebbExpo Välfärdsteknik
Läs eller ladda ner en folder med kundreferenser och aktuell information om 365 Happy Days digitala idébank
Lämna gärna ett omdöme, vad du tycker om 365 Happy Days idébank. Det kan du göra på Google eller på Facebook , Hitta, Eniro

Varför skapade jag en idébank? Här kan du läsa om min vision när jag började

Klicka på bilden för att läsa min vision

Musik som verktyg för att skapa välbefinnande

Här kan du läsa om mina tankar kring musik
Viktig info om Spotify/Soundtrack för komersiell verksamhet

Några "Leva Livet" ögonblick från Källbogården i Piteå. Det är utifrån mina erfarenheter och visioner där, som jag skapade 365 Happy Days /Ankie Lidberg

Livskvalitet! Att öppna en dörr & hamna på stranden i utlandet. ( Solrum från Suntech)
Att sitta ute på ett renskinn vintertid - sjunga & koka kaffe över elden - Det är Lycka!
Kaffet smakar extra gott i en träkosa.
Jag har jobbat 30 år i äldreomsorgen - utifrån mina erfarenheter & visioner där - så har jag skapat idébanken 365 Happy Days.
När inte alla kan ta sig till skogen...blir det succé med en uppsättning från naturen mitt på bordet.
Att sitta vid en eld blir aldrig omodernt - gammal som ung gillar det.
logga 365 happy days
Det är de små ljuspunkterna i vardagen - som gör den stora skillnaden!
Skaparglädje! Under en hel dag fick alla prova på att drejja, bygga fågelholkar & färga med Batik.
Jag & min pappa byggde Källbogårdens fina strandbar - här serverades många färgglada drinkar & glassbägare
Ståupp-komikern Özz Nûjen spelade in ett program hos oss, om "Sveriges bästa äldreomsorg". Det sändes i Veteran TV
Allhelgonahelgen - samkväm med ljuständning, musik & textläsning.
Whaoow! Alltid spännande & kul när det nappar. Efteråt blev det lax på saltbädd & tunnbröd -helt magiskt gott!

Bilder: Ankie Lidberg. Dessa bilder har några år på nacken men personerna på bilderna samt anhöriga har gett godkännande till att de visas offentligt. Många kände sig enormt hedrade av att få vara med på bild. Du måste ha en bra kamera för vi blir så fina på bilderna, sa en av damerna. Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods.  Text & Layout: 365 Happy Days AB