Aktiviteter för äldre, sociala träffpunkter, studieförbund

Aktiviteter för äldre, Sociala träffpunkter & Studieförbund

365 Happy Days är en digital idébank och en aktivitetskalender fylld med roliga och meningsfulla aktiviteter för äldre. Konceptet som 365 Happy Days bygger på är att skapa små ljuspunkter i vardagen och mer positiva ögonblick. Att varje dag på året göra något roligt och meningsfullt som kan hjälpa till att förbättra känslan av välbefinnande och livskvalitet hos äldre. Och alla vi andra som behöver glädje i tillvaron.

Glöm idétorka och tidskrävande aktivitetsplanering! Med 365 Happy Days får du ett tidsbesparande planeringsverktyg som gör det enklare och mer effektivt att organisera aktiviteter. Oavsett det handlar om ett födelsedagsfirande, quiz och kluringar, en temadag, högtid, samtalsgrupp, café eller musikaktivitet. Med hundratals kulturella och sociala aktiviteter (som är speciellt utformade för seniorer) är 365 Happy Days idébank en fantastisk resurs som passar perfekt för vård & omsorg/äldreboenden, sociala träffpunkter och studieförbund.

Sammanfattningsvis så är bra samtal en viktig del vid all social samvaro. Men att skapa ”det goda samtalet” är inte alltid så enkelt. Aktiviteterna i 365 Happy Days är ett utmärkt samtalsmaterial som snabbt och enkelt kan ”levla upp” och förvandla ett vanligt eftermiddagskaffe till roliga och meningsfulla aktiviteter och samtal. Vilket indirekt bidrar till Agenda 2030:s globala mål nr 3 – hållbar utveckling som främjar välbefinnande för alla i alla åldrar

Leva tills jag dör! Precis det är visionen och målsättningen med 365 Happy Days aktiviteter

Vad skapar en känsla av välbefinnande & livskvalitet…? När ålder eller hälsa hindrar oss från att leva som vi själva vill. Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen, så säger jag som Ernst Kirchsteiger…
”Det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den stora skillnaden!”

Min känsla är att det som mest höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet. Ända fram till livets slut. Det är att vara i ett meningsfullt sammanhang varje dag. Möten med människor. Samtal. Skratta och ha roligt. Känna sig delaktig. Prata om intressanta saker, berätta och tycka till. Lyssna på musik och känna gemenskap. Leva tills jag dör! Min förhoppning är att idébanken ska vara verktyget som hjälper dig att skapa 365 Happy Days i den verksamhet eller sammanhang där du befinner dig.

/Ankie Lidberg, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter – som inspirerar till ”365 Happy Days”

Aktiviteter speciellt utformade för seniorer, studieförbund, sociala träffpunkter, vård & omsorg/äldreboenden

Färdiga aktiviteter hela året! Med 365 Happy Days idébank kan du: Upptäcka kända personer och historiska händelser i Sverige och världen. Bli inspirerad av kloka och roliga citat som kanske uttalades för flera hundra år sedan men som är lika högaktuella idag. Gnugga geniknölarna med quiz, gåtor och kluringar. Utforska och lära dig mer om svenska högtider och FN:s internationella dagar. Uppmärksamma och fira mängder av nya och festliga temadagar som sätter guldkant i vardagen. Skratta till roliga historier och njuta av musik som väcker glädje och skapar välbefinnande. Eller gör en omvänd bucket list. 

En vanlig bucket list handlar om mål och drömmar som ska uppnås innan vi dör. Men ”Min omvända Bucket list” handlar om vad vi redan har gjort i våra liv! Ibland är det lätt att fastna i tanken på allt som vi vill göra och uppleva. Därför är en ”omvänd bucket list” ett underbart sätt att känna glädje och påminnas om alla små och stora ögonblick som vi faktiskt redan har upplevt och som har format våra liv. ”Min omvända Bucket list” är ett frågeformulär med 200 små och stora upplevelser att bocka av. Formuläret kan ses som en modern levnadsberättelse – Ett verktyg för att lära känna varandra ännu bättre – 200 jättebra samtalstips till eftermiddagskaffet .

Tidsbesparande planeringsverktyg som förenklar aktivitetsplanering för hela året

Med 365 Happy Days kalender är det enkelt och effektivt att planera verksamhetens aktiviteter flera månader i förväg. Istället för att lägga tid på att planera och organisera en aktivitet från grunden, kan du enkelt välja bland de hundratals färdiga aktiviteterna som finns i 365 Happy Days. Allt material är digitalt och finns tillgängligt året runt i 365 Happy Days kalender. Genom kalendern ökar också möjligheten för spontana aktiviteter.

För att lättare kunna planera och skapa ”Små ljuspunkter i vardagen” har 365 Happy Days en ”Inspirations -kalender”. Under fliken ”aktuellt” på hemsidan, finns varje månad en ny inspirationskalender som kan skrivas ut. Den är fylld med tips på aktuella högtider, temadagar och aktiviteter.

Det finns färdiga affischmallar att skriva ut till alla aktiviteter. Affischernas funktion är dels att inbjuda och väcka lusten att delta i olika aktiviteter. Men det är också ett jättebra sätt att synliggöra verksamhetens aktiviteter (då det genom GDPR inte kan fotograferas som förr).

Varför uppfinna hjulet på nytt? 365 Happy Days är enkelt att anpassa till olika målgrupper & livssituationer

Idébanken 365 Happy Days är ett enkelt och flexibelt koncept som kan anpassas efter olika målgrupper, intressen och livssituationer. Med aktiviteterna är det enkelt att ordna caféprogram, kulturaktiviteter, samkväm, studiecirklar, temafester, högläsning eller volontärbesök. Men aktiviteterna fungerar lika bra i det lilla. Som en rolig energipåfyllare en kvart före maten eller till eftermiddagskaffet. Ute i solen på en parkbänk eller inne i lägenheten hos en sängliggande.

Främst är 365 Happy Days ett verktyg till personal på vård & omsorg/äldreboenden, sociala träffpunkter och studieförbund. Men varför uppfinna hjulet på nytt? Bra samtal är en viktig del vid all social samvaro. Men att skapa ”det goda samtalet” är ofta lättare sagt än gjort. Mångfalden på aktiviteterna i 365 Happy Days ger användaren ett utmärkt samtalsmaterial som på ett enkelt sätt kan ta eftermiddagskaffet till nästa nivå och göra den stunden ännu roligare och mer lustfylld. Exempelvis i följande verksamheter: Hemtjänst – Personlig assistans – Seniorverksamhet – Högläsare – Pensionärsorganisationer – Dagverksamheter – Volontärer – Kultur & hälsa – Digitala träffar med socialt innehåll – Stöd och omsorg – Musik i vården – Guldkant i vardagen – Leva tills jag dör – Svenskar i utlandet.

Studieförbund som ordnar roliga & meningsfulla aktiviteter för sociala träffpunkter, Vård & omsorgsboenden

Studiecirklar och kulturaktiviteter för äldre är ett viktigt sätt att hålla både kropp och själ i form. Sociala aktiviteter som anordnas på äldreboenden kan vara en stor hjälp för att främja social interaktion och inkludering. Att delta i dessa aktiviteter kan hjälpa till att främja god hälsa och välbefinnande. Skapa nya relationer och ge en känsla av samhörighet med andra.

Alla studieförbund är en fantastisk resurs som varje vecka erbjuder ett brett utbud av kulturaktiviteter, studiecirklar och sociala aktiviteter på äldreboenden och sociala träffpunkter. För dessa studiecirkelledare och aktivitetsledare är 365 Happy Days ett utmärkt tidsbesparande planeringsverktyg. Ett verktyget som innehåller hundratals idéer och färdiga aktiviteter till kulturcafé, samtalsgrupper med intressanta temapersoner eller historiska händelser. Firande av högtider och temadagar. Musikaktiviteter, kluringar och quiz. Roliga och meningsfulla aktiviteter som skapar delaktighet och höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet ( Leva tills jag dör!). Samtidigt som reminiscens (att väcka minnen från förr) främjas indirekt.

Hela året skapar 365 Happy Days roliga & meningsfulla aktiviteter för äldre = Leva tills jag dör

Läs eller ladda ner en folder med kundreferenser och aktuell information om 365 Happy Days idébank
Ring 070-6831967 eller mejla ankie@365happydays.se

/Ankie Lidberg Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter – som inspirerar till ”365 Happy Days”

100-tals_aktiviteter_for_aldre_365happydays_idebank_mallar_affischer
Klicka på bilden så kan du teckna och läsa mer om 365 Happy Days olika abonnemnag.

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Text & Layout: 365 Happy Days AB