365 Happy Days AB – Företagsinformation

om-foretaget-365happydays

365 Happy Days AB - Digital idébank med aktiviteter för äldre

Hej! Ankie Lidberg här!
När vi på grund av ålder eller hälsa inte kan leva fullt ut som vi själva vill…VAD är det då som skapar mervärde och känsla av välbefinnande och livskvalitet…? Ja, det var den frågan jag ställde mig. Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen – ville jag utveckla det sociala innehållet. Skapa mångfald i aktivitetsutbudet och göra kultur mer tillgängligt för alla. Min vision var att skapa ett verktyg till personalen som skulle göra det enkelt att snabbt sätta guldkant på tillvaron. Och skapa mervärde för boende och deltagare i olika verksamheter. Verktyget skulle vara enkelt och flexibelt. Inga krav på förkunskaper eller mycket personal. Och oavsett ålder eller etniskt ursprung så skulle användaren snabbt kunna planera och fixa roliga aktiviteter. Motverka ensamhet. Skapa mervärde, delaktighet och välbefinnande. Leva tills jag dör! Precis det är visionen och målsättningen med 365 Happy Days aktiviteter. 
/Ankie Lidberg, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter som inspirerar till ”365 Happy Days”

en_dag_ska_vi_do_alla_andra_dagar_ska_vi_leva_365happydays_aktiviteter_for_aldre

Resultatet blev en digital skattkista med roliga och meningsfulla aktiviteter för äldre

365 Happy Days är en digital idébank och en aktivitetskalender fylld med roliga och meningsfulla aktiviteter för äldre. Konceptet som 365 Happy Days bygger på är att skapa små ljuspunkter i vardagen och mer positiva ögonblick. Att varje dag på året göra något roligt och meningsfullt som kan hjälpa till att förbättra känslan av välbefinnande och livskvalitet hos äldre. Och alla vi andra som behöver glädje i tillvaron.

Glöm idétorka och tidskrävande aktivitetsplanering! Med 365 Happy Days får du ett tidsbesparande planeringsverktyg som gör det enklare och mer effektivt att organisera aktiviteter. Oavsett det handlar om ett födelsedagsfirande, quiz och kluringar, en temadag, högtid, samtalsgrupp, café eller musikaktivitet. Med hundratals kulturella och sociala aktiviteter (som är speciellt utformade för seniorer) är 365 Happy Days idébank en fantastisk resurs som passar perfekt för vård & omsorg/äldreboenden, sociala träffpunkter och studieförbund.

Sammanfattningsvis så är bra samtal en viktig del vid all social samvaro. Men att skapa ”det goda samtalet” är inte alltid så enkelt. Aktiviteterna i 365 Happy Days är ett utmärkt samtalsmaterial som snabbt och enkelt kan ”levla upp” och förvandla ett vanligt eftermiddagskaffe till roliga och meningsfulla aktiviteter och samtal. Vilket indirekt bidrar till Agenda 2030:s globala mål nr 3 – hållbar utveckling som främjar välbefinnande för alla i alla åldrar

Utifrån mina erfarenheter & visioner på Källbogården i Piteå, skapade jag 365 Happy Days /Ankie

Livskvalitet! Att öppna en dörr & hamna på stranden i utlandet. ( Solrum från Suntech)
Att sitta ute på ett renskinn vintertid - sjunga & koka kaffe över elden - Det är Lycka!
Kaffet smakar extra gott i en träkosa.
Jag har jobbat 30 år i äldreomsorgen - utifrån mina erfarenheter & visioner där - så har jag skapat idébanken 365 Happy Days.
När inte alla kan ta sig till skogen...blir det succé med en uppsättning från naturen mitt på bordet.
Att sitta vid en eld blir aldrig omodernt - gammal som ung gillar det.
logga 365 happy days
Det är de små ljuspunkterna i vardagen - som gör den stora skillnaden!
Skaparglädje! Under en hel dag fick alla prova på att drejja, bygga fågelholkar & färga med Batik.
Jag & min pappa byggde Källbogårdens fina strandbar - här serverades många färgglada drinkar & glassbägare
Ståupp-komikern Özz Nûjen spelade in ett program hos oss, om "Sveriges bästa äldreomsorg". Det sändes i Veteran TV
Allhelgonahelgen - samkväm med ljuständning, musik & textläsning.
Whaoow! Alltid spännande & kul när det nappar. Efteråt blev det lax på saltbädd & tunnbröd -helt magiskt gott!

Leva tills jag dör! - Det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den stora skillnaden!

Vad skapar en känsla av välbefinnande & livskvalitet…? När ålder eller hälsa hindrar oss från att leva som vi själva vill. Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen, så säger jag som Ernst Kirchsteiger…
”Det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den stora skillnaden!”

Min känsla är att det som mest höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet. Ända fram till livets slut. Det är att vara i ett meningsfullt sammanhang varje dag. Möten med människor. Samtal. Skratta och ha roligt. Känna sig delaktig. Prata om intressanta saker, berätta och tycka till. Lyssna på musik och känna gemenskap. Leva tills jag dör! Min förhoppning är att idébanken ska vara verktyget som hjälper dig att skapa 365 Happy Days i den verksamhet eller sammanhang där du befinner dig.

/Ankie Lidberg, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter – som inspirerar till ”365 Happy Days”

Artiklar om 365 Happy Days 365 idébank

Pitea Business Awards - 365 Happy Days vann priset som årets startup 2022
Länk till prisutdelning & juryns motivering 365 Happy Days
Länk till Aftonbladets bilaga Seniorliv där du kan du läsa om 365 Happy Days och andra företag som vill skapa en aktiv & meningsfull tillvaro för äldre. Sidan 21 är 365 Happy Days
Länk Piteå Gratistidnings artikel om 365 Happy Days s.10-11

Läs mer om 365 Happy Days på WebbExpo Välfärdsteknik
Läs eller ladda ner en folder med kundreferenser och aktuell information om 365 Happy Days idébank
Lämna gärna ett omdöme, vad du tycker om 365 Happy Days prova-på-aktiviteter. Det kan du göra på Google, Facebook, Hitta eller Eniro

/Ankie Lidberg, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter som inspirerar till ”365 Happy Days”

Bilder: Ankie Lidberg. Dessa bilder har några år på nacken men personerna på bilderna samt anhöriga har gett godkännande till att de visas offentligt. Många kände sig enormt hedrade av att få vara med på bild. Du måste ha en bra kamera för vi blir så fina på bilderna, sa en av damerna. Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods.  Text & Layout: 365 Happy Days AB