Icebreakers tema vår

Icebreakers tema vår

  • Börja med att scrolla igenom aktivitetsmaterialet. Beroende på hur mycket tid du har och vilken person eller målgrupp som ska delta i aktiviteten, så kanske du väljer att bara använda en del ur materialet, lyssnar på musik och läser några citat. Det viktiga är inte att hinna använda allt material…det viktiga är att skapa små ljuspunkter i vardagen, väcka minnen, skratta och få nya samtalsämnen att prata om.
  • Använd läsplattan som ett tryckt magasin…dvs låt den ligga på bordet som en handledning.
  • Högläsning och samtal är grunden i 365 Happy Days. Läs lite text, varva med citat, musik och samtal om olika fakta i texten. 
  • Ett bra sätt att få deltagarna att känna sig sedda och delaktiga i gemenskapen, är att göra en runda, det vill säga ”gå laget runt” och låta alla deltagare svara på frågorna eller tycka till. Som aktivitetsledare är det din uppgift att se till att så många som möjligt deltar i samtalen. Till en person sitter tyst kan du fråga: Nu vill jag höra hur du tänker…? Är det här något du känner igen…? Vad tycker du om…? Brukar du…? Har du… 
  • Det finns en affischmall om du vill synliggöra och inbjuda till aktiviteten. 
  • Om du gör ett inlägg med aktiviteten på sociala medier får du gärna använda hashtag #365happydays_aktivitet
Mall Icebreakers vår
Affischmall
Bilder Vår
Viktig info om Spotify
Vårsånger Jukebox
Vårens glada sånger

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en  abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!