Om Företaget

Hej! Ankie Lidberg här!
Med 30 års erfarenhet som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen – ville jag utveckla det sociala innehållet, skapa mångfald i aktivitetsutbudet och göra kultur mer tillgängligt för alla. Min vision var att skapa ett verktyg till personalen som skulle göra det enkelt att snabbt sätta guldkant på tillvaron och skapa mervärde för boende och deltagare i olika verksamheter. Verktyget skulle vara enkelt och flexibelt. Inga krav på förkunskaper eller mycket personal och oavsett ålder eller etniskt ursprung, så skulle användaren snabbt kunna planera och fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet och välbefinnande. Mitt varför – är att skapa små ljuspunkter i vardagen med roliga och intressanta aktiviteter som ger mervärde och höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet på sociala mötesplatser och olika vård och omsorgsverksamheter. 

Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden

En lördagsnatt i november 2013, hämtade jag min dotter och hennes kompisar. Samtalet i bilen handlade om praktikplatser och olika jobb. Plötsligt hörde jag min då 17-åriga dotter, säga orden som indirekt, blev startskottet till mitt företag: ”När jag börjar jobba själv – då ska jag bli som du mamma. Då ska jag också göra skillnad.” Ett halvår senare tog jag tjänstledigt utan lön och gjorde som havet – Jag vågade! Ensamstående med hus och två tonåringar, lånade jag upp flera hundratusen på mitt hus – för att skapa en idébank.

Är stora projekt och aktiviteter bättre än små?
Ett stort och festligt evenemang 1 gång per månad är jättetrevligt…men det förändrar inte tillvaron så mycket, då en del kanske inte minns det samma kväll. Jag gillar Ernst Kirchsteiger kloka citat: ”Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden” . Utifrån det och mina egna erfarenheter…att det är möten med människor, samtal, skratta, lyssna på musik, känna gemenskap och ha kul…som spelar störst roll och som höjer känslan av välbefinnande och livskvalitét – skapade jag idébanken 365 Happy Days –  Välfärdsteknik (ett digitalt verktyg) som gör det enkelt för personalen att skapa mervärde som höjer känslan av välbefinnande och livskvalitet på sociala mötesplatser och i vård och omsorgsverksamheter.

Här kan du läsa mer om vad min vision var när jag började
Här kan du läsa om mina tankar kring musik
Läs viktig info om Spotify/Soundtrack för komersiell verksamhet

Några ”Leva Livet” ögonblick från Källbogården i Piteå. Det är utifrån mina erfarenheter och visioner där, som jag skapade 365 Happy Days /Bästa från Ankie!

Livskvalitet! Att öppna en dörr & hamna på stranden i utlandet. ( Solrum från Suntech)
Att sitta ute på ett renskinn vintertid - sjunga & koka kaffe över elden - Det är Lycka!
Kaffet smakar extra gott i en träkosa.
Jag har jobbat 30 år i äldreomsorgen - utifrån mina erfarenheter & visioner där - så har jag skapat idébanken 365 Happy Days.
Det är de små ljuspunkterna som gör den stora skillnaden
När inte alla kan ta sig till skogen...blir det succé med en uppsättning från naturen mitt på bordet.
Att sitta vid en eld blir aldrig omodernt - gammal som ung gillar det.
Skaparglädje! Under en hel dag fick alla prova på att drejja, bygga fågelholkar & färga med Batik.
Jag & min pappa byggde Källbogårdens fina strandbar - här serverades många färgglada drinkar & glassbägare
Ståupp-komikern Özz Nûjen spelade in ett program hos oss, om "Sveriges bästa äldreomsorg". Det sändes i Veteran TV
Allhelgonahelgen - samkväm med ljuständning, musik & textläsning.
Whaoow! Alltid spännande & kul när det nappar. Efteråt blev det lax på saltbädd & tunnbröd -helt magiskt gott!

Bilder: Ankie Lidberg. Dessa bilder har några år på nacken men personerna på bilderna samt anhöriga har gett godkännande till att de visas offentligt. Många kände sig enormt hedrade av att få vara med på bild. Du måste ha en bra kamera för vi blir så fina på bilderna, sa en av damerna. 

365 Happy Days är en digital idébank – en  abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!