Musikaktiviteter – Verktyg för välbefinnande i vård och omsorg

Musik är mänsklighetens universiella språk

"Det behövs bara en sång, för att väcka tusen minnen"

Musik förstärker varje känsla och är – oavsett ålder – ett av de bästa och snabbaste sätten, att skapa gemenskap, glädje och välbefinnande. Fram till för några år sedan, så var de bara några få lyckligt lottade (de som kunde sjunga och spela instrument) som kunde fixa roliga musikaktiviteter. Men sen kom YouTube och ”Guldgruvan Spotify” som helt fantastiskt förändrade våran tillgång på musik och möjligheter att skapa välbefinnande. Helt utan egen musikalisk förmåga, blev det enkelt att fixa alla möjliga roliga musikaktiviteter…och att använda musik som ett verktyg för att skapa välbefinnande.

Skivor till kaffet med olika underteman

Skivor till Kaffet är en uppskattad aktivitet som kan varieras med mängder av olika teman. Förutom årstid, temadagar, högtider och traditioner, passar teman med väder, sport, humor, historiska händelser, poesi, vänskap, 1950-60-70-80-talet eller porträtt av kända personer. Elvisnostalgi, kulturcafé eller 50-60-70-talsfest…
önska musik från jukeboxlista, rösta fram en musiktopp eller gnugga geniknölarna med en musikquiz. 

Läs viktig info om Spotify /Soundtrack för komersiell verksamhet

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!