Alla hjärtans dag aktivitet – Inspirationskalender februari 2024

aktiviteter_for_seniorer_Leva_tills_jag_dor_inspirationskalender_februari_2023

Alla hjärtans dag aktivitet – Inspirationskalender februari 2024

Hej! Många av er har säkert sett, läst eller hört talas om flmen ”leva tills jag dör” som visades på bio 2023. Och jag kan verkligen instämma med filmens jätteviktiga budskap. För tio år sedan hade jag jobbat 30 år som undersköterska och projektledare i äldreomsorgen. Jag brann för att tända glimten i trötta ögon och sätta guldkant på tillvaron med roliga och meningsfulla aktiviteter och samtal med de äldre.

Men förberedelsetid är en bristvara i vården, så därför ville jag utveckla ett verktyg till personalen. En idébank med färdiga aktiviteter som skulle göra det enklare och mer effektivt att planera och organisera aktiviteter på ett smidigt sätt. Från början var aktiviteterna tryckta magasin men hösten 2020 digitaliserades idébanken. Kärnan i konceptet bygger på att skapa små ljuspunkter i vardagen och mer positiva ögonblick. Att varje dag på året göra något roligt och meningsfullt som kan hjälpa till att förbättra känslan av välbefinnande och livskvalitet hos äldre. Aktiviteterna blev tillgängliga i en digital kalender för hela året och företaget bytte namn till 365 Happy Days. Ett namn som både matchar idébankens vision och härliga utbud av aktiviteter. Leva tills jag dör! Min förhoppning är att idébanken ska vara verktyget som hjälper dig att skapa 365 Happy Days i den verksamhet eller sammanhang där du befinner dig ❤️

Giveaway - Alla hjärtans dag aktivitet med drygt 30 roliga samtalstips om kärlek

Varje månad kan du skriva ut en inspirationskalender med tips på temadagar, högtider och aktuella händelser för årstiden. Kalendern är gratis och finns på hemsidan under fliken ”aktuellt”. Även du som inte har ett abonnemang får bra tips och idéer till din verksamhetsplanering. Snart är det Alla hjärtans dag och därför vill jag ge er en liten giveaway. Det är en mall med drygt 30 roliga samtalstips om kärlek. Du kan skriva ut den längre ner på sidan. 

Önskar er en glad Alla ❤️ dag /Ankie, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter till 365 Happy Days idébank

Alla hjärtans dag aktivitet – Samtalstips om kärlek från 365 Happy Days - Februari 2024

Några historiska händelser i januari - roliga och bra minnesväckare som får igång samtalen

  • 4 februari 2006 –Kajsa Bergqvist sätter nytt världsrekord i höjdhopp för damer inomhus. Hon hoppade 2,08 meter och det är ett rekord som hon fortfarande innehar (2023) .
  • 6 februari 1917 – Samer från hela Sverige och Norge samlas för första gången till landsmöte för att diskutera gemensamma frågor. Mötet hålls i Trondheim och samlade över hundra samer från Sverige och Norge, därav en stor del kvinnor. Det var första gången i den samiska historien som nord- och sydsamer från Norge och Sverige samlades till ett gränslöst möte för diskutera gemensamma problem. 
  • 11 februari 1990 – ANC-ledaren Nelson Mandela friges efter 27 år i sydafrikanskt fängelse.
  • 12 februari 1999 – USA:s president Bill Clinton frikänns efter förhör om Lewinsky-affären.
  • 9 februari 1989 – Globen i Stockholm invigs.
  • 19 februari 2001 – Galna ko-sjukan, BSE, bryter ut i Storbritannien.
  • 26 februari 1983 – 16-åriga Carola Häggkvist vinner den svenska melodifestivalen med sången ”Främling”.
  • 28 februari 1986 – Sveriges statsminister Olof Palme mördas på öppen gata i Stockholm.

Aktiviteter speciellt utformade för seniorer, äldreboende, studieförbund & sociala träffpunkter

Ps...Glöm inte att testa 365 Happy Days gratis prova-på-aktiviteter 🙂 

kaffets_dag_prova_pa_aktivitet_kaffets_historia_kaffequiz
Klicka på bilden så kommer du till gratis prova på aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Här kan du läsa mer om abonnemang 365 Happy Days

abonnemang_365happydays_100-tals_roliga_intressanta_aktiviteter_for_aldre
Läs vad som ingår i abonnemangen och jämför priset för aktiviteter per vecka - med tiden det tar att skapa likvärdiga aktiviteter
Klicka på mallarna om du vill skriva ut inspirationskalender februari 2024 och samtalstips om kärlek
Mall Inspirationskalender
Mall samtalstips kärlek

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB