September 2024 aktiviteter för seniorer, vård & omsorg

september2024_Inspirationskalender_aktiviteter_aldre_365happydays

September 2024 aktiviteter för seniorer, vård & omsorg

Hej! När sommaren nu lämnar plats för de gyllene färgerna av höstlöv och den friska, krispiga luften, är det dags att kickstarta säsongen med energi och glädje. Tänk dig mysiga kaffestunder med doften av varm äppelpaj och tända ljus som skapar en inbjudande atmosfär. Fira temadagar, samtala om historiska händelser, dela tankar och njut av att lyssna på musik av kända personer. Quiz och kluringar är en perfekt aktivitet för att stimulera sinnet och skapar gemenskap som kommer med att dela upplevelser och skratta tillsammans.

Höstens friska luft är också perfekt för promenader i naturen. Att ta en tur till en närliggande park eller skog kan ge både motion och möjlighet att njuta av den vackra höstlandskapet. Kanske kan ni även plocka svamp eller samla färgglada löv som kan användas i kreativa pysselprojekt. Gör en tipspromenad ute eller varför inte högläsning av dikter om hösten som varvas med höstmusik.

365 Happy Days kalender för september 2024 är fylld med inspiration och många meningsfulla aktiviteter att utforska. Så…Välkommen hösten – En tid för nystart och nya möjligheter! ❤️ /Ankie, Aktivitetscoach – Undersköterska som utvecklar digitala aktiviteter till 365 Happy Days idébank

Kickstarta hösten med energi & glädje! September 2024 Aktiviteter speciellt utformade för äldre

September_2024_Inspirationskalender_aktiviteter_for_aldre_365happydays

Även om du inte har ett abonnemang så ger 365 Happy Days bra ideér på roliga teman till verksamhetsplanering i din verksamhet. Längst ner på sidan kan du skriva ut kalendern med tips på aktiviteter i i september. Och komihåg… att det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den STORA skillnaden! ❤️

Tips på temadagar i september

Älgjakten startar och pågår hela september så fyll på med rolig älgfakta och testa kunskaperna med en älgquiz. Under helgen 6-8/9 pågår kulturarvsdagen – bra reminiscensaktivitet som väcker minnen från förr och startar upp samtal. En ganska ny temadag är mor & farföräldrarnas dag. som firas andra söndagen i september. På det temat finns det hur många som helst roliga historier och träffsäkra citat som lockar till skratt.

Höga klackars dag…det kanske inte låter som en särskilt rolig temadag…men det är det! Skratta får ni helt säkert till roliga citat och fakta kring skor. Sen följer en rad med internationella dagar: Tacksamhetsdagen. Alzheimerdagen. FN:s fredsdag. FN:s dag för teckenspråk. Internationella hjärtdagen och Världsturismdagen.

Den 29 september är det dags för Kaffets dag, en dag som kaffedrickare världen över uppskattar. Passa på och testa 365 Happy Days gratis prova-på-aktivitet 🙂 Det finns textmaterial om kaffets historia, rolig kaffereklam, kaffecitat och en quiz tillgänglig för att göra denna dag ännu roligare och lärorikare.

kaffets_dag_prova_pa_aktivitet_kaffets_historia_kaffequiz
Klicka på bilden så kommer du till gratis prova på aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Historiska händelser i september

I september månad finns två historiska händelser som många svenskar minns. Dagen H, den 3 september 1967, markerar övergången till högertrafik i Sverige, en stor förändring som krävde mycket förberedelser och anpassning. En annan minnesvärd händelse är förlisningen av Estonia natten till den 28 september 1994, en tragisk sjöolycka som påverkade många människor. Dessa ämnen kan fungera som bra samtalsstarter och väcka både personliga minnen och gemensamma reflektioner.

Fler temadagar i september 2024 (365 Happy Days har ej aktivitetsmaterial till dessa)

5 september – Internationella dagen för välgörenhet
7 september – Hemslöjdens dag, Skäggets dag
11 september – Kebabens dag
13 september – Dövas dag
14 september – Vandringens dag
19 september – Messmörets dag
21 september – Minigolfdagen
22 september – Höstdagjämningen, Internationella bilfria dagen
29 september – Alla soffpotatisars dag, Återvinningens dag, Internationella pussdagen

Här kan du läsa mer om abonnemang 365 Happy Days

Klicka på mallen om du vill skriva ut kalender September 2024 aktiviteter
Juni Inspirationskalender
Mall till paj
Varför uppfinna hjulet på nytt? Tipsa kollegor & dina nätverk, mötesplatser, äldreboenden, studieförbund, högläsare, volontärer...
Tipsa dina kollegor & nätverk
Facebook

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB