Hur använder man 365 Happy Days?

365 Happy Days är en digital idébank som gör det enkelt att planera & fixa roliga aktiviteter! 

 • När du har tecknat abonnemang i 365 Happy Days webshop, får du användarnamn och login skickat till din mejl inom 1-2 dagar.
 • Logga in på hemsidan www.365happydays.se 
 • Sätt ett bokmärke (stjärna uppe i högra sidan) och favoritmarkera www.365happydays.se
 • Under fliken abonnemang fyller du i användarnamn och lösenord + (spara lösenordet). Nästa gång klickar du endast på logga in så fylls fälten i automatiskt.
 • Nu har du tillgång till allt material direkt.
 • Högst upp på varje aktivitetssida finns tips på hur du kan utföra aktiviteten.
 • Varje användare kan användas helt fristående. Det går att logga in på mobil, webb eller läsplatta men du kan inte vara inloggad på webb och läsplatta samtidigt.


Hur loggar man in och sparar uppgifterna?

1. Almanackan 365 Happy Days har färdiga aktiviteter för hela året.
Den är fylld med temadagar, högtider, historiska händelser, kända personer, intressanta ämnen och aktiviteter som passar till varje månad. Genom att klicka på ”evenemangsmaterial” i almanackan, finns allt material färdigt att användas direkt. Textmaterial, icebreakers, mallar till affischer, quiz, kluringar och musikaktiviteter att skriva ut. Till de flesta aktiviteterna finns även musiklistor till temat och bilder på Pinterest. Nya aktiviteter fylls på fortlöpande. 

2. Kulturarkivet 365 – 21 olika Magasin
Vad ska vi prata om? Det goda samtalet är en viktig men inte alltid så enkel aktivitet. Med 21 digitala magasin gör Kulturarkivet 365 det enkelt att mötas i samtalet, oavsett ålder eller etniskt ursprung. Användaren bläddrar som i en tidning och väljer intressant läsning och roliga aktiviteter utifrån målgruppens intressen och historia. Under varje magasin finns mallar till affischer och aktiviteter att skriva ut. Grunden i materialet bygger på högläsning och samtal. 

3. Sökfunktion på startsidan
Allt material finns alltid tillgängligt, även om aktiviteten ”försvunnit ur almanackan”. Du kan söka aktivitet från ”Våra kategorier” eller genom att skriva in ett sökord i ”Sök här” då kommer alla eventlänkar till ett visst ämne fram. Detta är perfekt om någon spontant kommer på ett ämne eller ni bara vill kolla runt bland eventmaterialet. 

födelsedagsfirande aktivitet
 • De flesta verksamheter och sociala mötesplatser (även hemtjänst, personlig assistans och volontärhembesök) har eftermiddagskaffe/te, som en självklar feelgod stund att stanna upp och samlas runt. Med 365 Happy Days idébank, så är det enkelt att ”LEVLA UPP” och förvandla den stunden till en rolig och lustfylld aktivitet.
 • Börja med att scrolla igenom aktivitetsmaterialet. Beroende på hur mycket tid du har och vilken person eller målgrupp som ska delta i aktiviteten, så kanske du väljer att bara använda en del ur materialet, lyssnar på musik, läser några citat eller roliga historier ur materialet. Det viktiga är inte att hinna använda allt material…det viktiga är att skapa små ljuspunkter i vardagen, väcka minnen, skratta och få nya samtalsämnen att prata om.
 • Använd läsplattan som ett tryckt magasin…dvs låt den ligga på bordet som en handledning.
 • Högläsning och samtal är grunden i 365 Happy Days och runt det kan ni skapa mängder med kravlösa och roliga aktiviteter. Läs lite text, varva med citat, musik och samtal om olika fakta i texten. 
 • Ett bra sätt att få deltagarna att känna sig sedda och delaktiga i gemenskapen, är att göra en runda, det vill säga ”gå laget runt” och låta alla deltagare svara på frågorna eller tycka till. Som aktivitetsledare är det din uppgift att se till att så många som möjligt deltar i samtalen. Till en person sitter tyst kan du fråga: Nu vill jag höra hur du tänker…? Är det här något du känner igen…? Vad tycker du om…? Brukar du…? Har du… 
 • Det finns affischmallar om du vill synliggöra och inbjuda till aktiviteterna. 
 • Då det är dags för ferieungdomar ute i verksamheterna…låt 365 Happy Days vara ett verktyg som hjälper de att skapa roliga aktiviteter.
 • Quiz kan vara ganska svårt att hitta en nivå som passar till alla. På de flesta frågesporterna har jag 3 svarsalternativ, både för att man inte ska vara helt ute och cykla och för att ett namn, plats eller årtal, kan väcka ett minne. Är frågorna för svåra för målgruppen eller om ni inte vill tävla – se då detta som tips på jättebra samtalsämnen. Visste du att…
 • Födelsedagar – ett perfekt tillfälle att ge extra mycket uppmärksamhet till någon!
  Den 28:e varje månad har jag lagt in aktivitetsmaterial som innehåller: Citat kring åldrandet – ”Heta stolen” frågor till födelsedagsbarnet – Fakta om födelsedagsfirande – Ordspråk om tid & ålder – Musiklista med Födelsedagssånger – Tips på hur ni skapar känslan i firandet – Mallar till gratulationskort – YouTube-klipp med kända födelsedagssånger.
 • Min omvända BUCKETLIST – Modern levnadsberättelse!
  Det här en av mina favoritaktiviteter…så därför vill jag tipsa om den här. Idag handlar det mycket om vad vi ska göra innan vi dör…men det här är ”Min omvända Bucketlist” dvs. Det här HAR jag gjort i mitt liv! Här finns 200 små och stora upplevelser att bocka av och jag lovar att det blir roliga samtal som väcker minnen och glada skratt. Bucketlisten innehåller vanliga upplevelser som de flesta har gjort men även saker som är lite mer äventyrliga. Längst ner finns plats att fylla i övriga saker som vi gjort eller fortfarande drömmer om att göra. 
 • 365 Happy Days är enkelt och flexibelt – aktiviteterna funkar i både små och stora sammanhang. På en bussresa, till eftermiddagskaffet, som studiecirkel, ute i solen på en parkbänk, som cafeprogram, samkväm, inne i lägenheten hos en sängliggande på äldreboendet, fredagsmys, volontärbesök, digitala träffar, kultur och hälsa, guldkantsstunder eller en kvart före maten

Med önskan om många roliga stunder/ Ankie, 365 Happy Days

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!