Inspirationsalmanacka för aktiviteter & temadagar i september

Inspirationsalmanacka för aktiviteter & temadagar i september

Hej! En morgon är luften kall och klar, helt plötsligt känns hösten nära och vemodet fyller oss kanske. Men…det är tur att hösten är så vacker! Naturen sprakar av färger och skördetiden är här. Grönsakerna i trädgårdslandet är mogna, och skogen bjuder oss att frossa på bär. Att rensa bär, grädda en paj, safta, sylta eller att fylla en korg med svampar och höstlöv, är roliga höstaktiviteter som ger en hemtrevlig känsla med goda lukter och gott att äta. Hösten har också många fester och märkesdagar att fira.

Här kommer en inspirationsalmanacka med tips på delar av de temadagar och aktiviteter som finns i 365 Happy Days almanacka under september månad. Även om du inte har ett abonnemang så får du en bra överblick & tips på roliga teman till er verksamhetsplanering. Vill du skriva ut ”inspirationsalmanackan” så kan du göra det längre ner på sidan. 

Några av mina favoritaktiviteter i september är: Dagen H, högertrafikomläggningen 1967 3/9, ”Freddie Mercurys födelsedag 5/9, Mor & farföräldrarnas dag 11/9, Riksdagsval 11/9, Höga klackars dag 17/9, FN:s internationella hjärtdag 26/9, Kaffets dag 29/9.

 Ha det gott och komihåg att det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den STORA skillnaden! /Ankie, 365 Happy Days

Kaffets dag firas 29:e September – men KAFFE är ett roligt & intressant ämne året om!
Kaffets dag har firats sedan 2012, på olika datum i olika länder men några nationer som firar samtidigt med Sverige är bl.a. Etiopien, Norge, England och USA.  Passa på och testa 365 Happy Days gratis prova-på-aktivitet 🙂 P.s…om du har abonnemang så finns det ännu mer material till temadagen i kalendern.

1. Gevalia 2. Owe Thörnqvist 3. 1600-talet 4. Gösta Jonsson 5. Sången betraktades som reklam 6. Jarl Kulle 7. Tore Skogman 8. ca 11 kg 9. Olja 10. Starkt kokkaffe med torkat renkött 11. Etiopien 12. Kaffebrännare 13. Innan göken hördes på morgonen 14. Små läckra kvinnor 15. Cafe 7:an, Fem droppar kaffe & fyra små feta killar som sjöng…

Mall tips på temadagar
Mall Sommarquiz
Mall till paj

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!