Januari – Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & aktiviteter

Januari - Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & roliga aktiviteter

Hej, hoppas ni har haft en bra jul och nyårshelg 🥰 Själv åkte jag på en ordentlig förkylning…men bättre sent än aldrig…här kommer en rykande färsk inspirationsalmanacka med tips på delar av de temadagar & aktiviteter som finns i januari. Om du vill skriva ut almanackan så gör du det längre ner på sidan.

I januari finns det många intressanta aktiviteter och jag vill tipsa lite extra om några av mina favoriter. 1. Elvis Presley fyller år den 8/1 och det är alltid en uppskattad aktivitet 2. Kyss en rödhårig dagen 12/1 innehåller 25 rolig och intressant fakta, som ni troligtvis inte visste om rödhåriga. 3. Tulpanens dag 15/1 innehåller berättelsen om Tulpanmanin – världens första spekulationsbubbla + en quiz om tulpaner. 4. Benjamin Franklin 17/1 är en intressant gubbe med många välkända citat. 5. Internationella popcorndagen 19/1 innehåller flera tips och tävlingar på temat popcorn. 6. Vinets dag 22/1 har roliga citat och fakta om vin. 7. Elens dag 23/1 är ett ämne som är högaktuellt och dess historia är roligt att diskutera om. 8. Det var Lennart Hyland som instiftade Frufridagen 24/1 på 1950-talet…och det är verkligen mycket som har hänt i jämställdheten hemma sedan dess. Detta är ett roligt ämne att skratta och prata om. 9. Det finns tre olika aktiviteter om 1970 talet som är fulla med retro och nostalgimusik med hög igenkänningsfaktor. 10. Till sist en musikaktivitet och då blir det Alice Babs 26/1.Ps. Det finns en ny quiz om granar på Tjugondagknut.

 ”Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden”. 

Nytt År & Nya Möjligheter ❤️ Ankie, 365 Happy Days

Klicka på bilden om du vill skriva ut den

Mall Inspirationsalmanacka

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!