Nya aktiviteter i 365 Happy Days idebank

Nya aktiviteter i 365 Happy Days

Hej, Här kommer en kort presentation av nya temadagar och aktiviteter som nyligen har lagts in på 365 Happy Days idébank/almanacka.
Ofta läggs aktiviteterna in några veckor fram i tiden och då kanske du inte hittar nyheterna direkt – så kom i håg att kolla in på aktuellt. Om en aktivitet har ”försvunnit” ur almanackan…sök aktiviteten i sökfunktionen ”Våra kategorier” ovanför 365 Happy Days almanacka på startsidan. Vill även påminna om att alltid börja med att uppdatera sidan varje gång du använder läsplattan. Har du frågor och funderingar hör av dig till ankie@365happydays.se

Pausgympa - Sittgympa - Timeout - Musik & Rörelseglädje

I den här aktiviteten finns det förslag på ett lättare rörelsepass. Det finns en mall att skriva ut samt fartiga, glada & medryckande låtar som du (utifrån din målgrupp) kan välja & mixa till uppvärmning, kondition, styrka, rörlighet och stretch/avslappning. Det finns även YouTubeklipp med flera kortare gympaprogram.

Björn Skifs - "Ooga-chakka" - Strul - Håll mitt hjärta

Iden här aktiviteten finns enormt mycket rolig fakta om Björn Skifs, som har stått på scen i större delen av sitt liv. Melodifestival deltagande & minnesförlusten från Eurovision Song Contest – What are you doing in Sweden? Get your ass over here! Now! – ”Håll mitt hjärta” – Björn Skifs filmer – Badrock-konserter – ”When You Tell The World You’re Mine” – Hur gammal känner sig Björn? – Vilken är Björn Skifs favorit bland de egna låtarna? 15 YouTubeklipp med hans populäraste låtar.

Hur känns musik & vad skapar det i oss?

I den här aktiviteten lyssnar vi på känd musik som beskriver vad musik är t.ex Thank you for the music (Abba), Musik ska byggas utav glädje (Lill Lindfors), Musiken gör mig vild, Du är musiken i mig…och varvat med det läser vi kända citat om musik och samtalar om vad musik betyder för oss, vilka känslor det väcker & hur det känns i kroppen.

Golden Moments Jukebox - Musik - Citat & guldiga saker

Den här aktiviteten innehåller: Golden Moments Jukebox – Musik med gamla godingar. Det finns även citat om guld & rolig fakta om andra guldiga saker – Guldstaden, Guldmjölk, minne som en Guldfisk, Leende Guldbruna ögon, Goldeneye, Guldbollen, Guldbaggen, Golddigger…

Roliga historier om barn, föräldrar, mor - & farföräldrar

Ett gott skratt förlänger livet! Det är svårt att ha kul om man inte mår bra. Men å andra sidan mår man inte bra om man inte har roligt. Humor är ett viktigt verktyg för att skapa glädje och välbefinnande i tillvaron. Skratt minskar mängden stresshormoner i kroppen och ser till att den utsöndrar endorfiner – kroppens eget smärtlindrings och lyckohormon. Skratt är ett kraftfullt socialt verktyg som spelar stor roll i kommunikation. Det bryter isen, skapar samhörighet, delaktighet,glädje och välbefinnande. Personerna känner sig också upprymda och avslappnade, en känsla som kan sitta i länge efteråt.

Tema bananer - Go Bananas - Banana Boat - Banana Split

Den fjärde mars är det temadagen ”Bananens dag”. Bananer är en av världens mest odlade frukter. Vi läser intressant bananfakta, visste du t.ex att bananer flyter i vatten & att vi i Sverige äter drygt 100 bananer per person & år. Vi pratar om Banana Split, Friterade bananer, Elektric Banana Band & lyssnar bl.a på Banana Boat, Banankontakt & Vad har du i fickan Jan?

sallsynta_dagen_temadag_skottar_frierier

Sällsynta dagen - Rare Disease Day - Skottår - Frierier

  • Den sista februari varje år uppmärksammas sällsynta hälsotillstånd runt om i hela världen. Syftet med temadagen är att uppmärksamma sällsynta diagnoser, samt öka kunskapen och förståelsen för den problematik som det innebär att leva med en sällsynt sjukdom.
  • Den här aktiviteten innehåller ”Fakta om sällsynta sjukdomar”.
  • Varför infaller SKOTTDAGEN den 29 februari?
  • Varför får kvinnor fria på skottdagen?

Tema Tvillingar

Den andra februari är det Tvillingdagen. Vi läser citat, pratar om tvillingar och får vetskap om 25 intressanta fakta om tvillingar.

Abraham Lincoln USA:s president åren 1861–65

Abraham Lincoln är en av USA:s mest kända och populära presidenter. Som president strävade han efter att förbjuda slaveriet i alla USA:s delstater. Slavfrågan ledde omedelbart till politisk splittring, varefter ett inbördeskrig bröt ut och varade mellan1861-1865. Vi läser och pratar om Abraham Lincolns historia & kloka citat

Quiz Djurens värld & talesätt om djur

Saltkråkan – Handling - YouTubeklipp - Roliga citat & Quiz

Den tredje måndagen i januari är känt som ”Blue monday” och årets mest deprimerande dag. Vi skapar välbefinnande på Blue Monday genom att lyssna på musik på temat BLÅ, läser och pratar om annat som är blått.

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB