Juni månad – Kalender med tips på aktiviteter & inspiration

Kalender med tips på aktiviteter i juni

Juni månad - Kalender med tips på temadagar & roliga aktiviteter

Hej, här kommer en ny inspirationskalender för juni månad 2023. Några av mina egna favoritaktiviteter denna månad är:

  • 1/6 Mjölkens dag. Kor och jordbruk är ett fascinerande och intressant ämne. Mjölkning förr och nu. Kosläpp – Sommarbete. Mjölkförpackningens historia. Rolig citat och fakta om kor.
  • Ester Blenda Nordström, född 1891 i Stockholm, var en svensk journalist och författare. Hon stred för kvinnlig rösträtt och har kallats för Sveriges första undersökande reporter. För att undersöka varför unga kvinnor flydde pigplatserna och utvandrade till Amerika, tog Ester tjänst på en stor bondgård utanför Nyköping. Under en månad (maj 1914) gjorde Ester sitt första  ”under-cover”-reportage. Utklädd till piga försökte hon bli en av dem, för att kunna skildra deras verklighet så sanningsenligt som möjligt. Nio reportage publicerades i Svenska Dagbladet.  Samlingsnamnet på reportagen var ”En månad som tjänsteflicka på en bondgård i Södermanland”. Där beskrev Ester hur slitsamt livet var för lantbrukens tjänstefolk. Detta blev Esters stora genombrott och senare samma år gav hon ut boken ”En piga bland pigor”.

Gratis prova på aktiviteter - Marilyn Monroe & Ingemar "Ingo" Johansson

  • 1/6 Marilyn Monroes födelsedag. (Tryckelsnisse missade att skriva Obs! 1/6 på bilden i kalendern.) Marilyn är en av världens mest igenkända person. Men vem var hon egentligen? Hennes liv och tragiska död är ett intressant samtalsämne. Det finns också många roliga och kloka citat av Marilyn.
  • 3 juni 1952 – Ett svenskt signalspaningsplan av typ DC-3 skjuts ner av sovjetiskt MiG-15-flyg öster om Gotska Sandön, vilket blir inledningen till den så kallade Catalinaaffären.
  • 21 juni är det ”Världsmusikdagen”. Ett perfekt tillfälle att lyssna och prata om musik i alla dess former.
  • 27 juni 1959 – Ingemar Johansson knockar Floyd Patterson och blir världsmästare i tungviktsboxning. 
Elvis_presley_marilyn_monroe_skrattar_med syfte att visa hur kul det är med 365happydays. prova-pa-aktiviteter-fran-365-happy-days-idebank
Klicka på bilden så kommer du till gratis prova på aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Juni 2023 - Kalender med tips på temadagar & aktiviteter i juni.

Kalender med tips på aktiviteter och temadagar i juni 2023

Här kan du läsa mer om abonnemang 365 Happy Days

365 Happy Days, Roliga aktiviteter alla dagar
Läs vad som ingår i abonnemangen och jämför priset för aktiviteter per vecka - med tiden det tar att skapa likvärdiga aktiviteter

Klicka på den lilla bilden om du vill skriva ut almanackan

Mall Inspirationsalmanacka

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Text & Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!