Tips på aktiviteter för äldre September 2023

Tips på aktiviteter för äldre september 2023

Hej,
Temadagarna som inleder september är: Dansbandens dag, svampens dag och internationella välgörenhetsdagen som firas på Moder Theresas födelsedag. Freddie Mercurys födelsedag 5/9 är nästan ett ”måste”. Ett bra musikporträtt som intresserar många. Greta Garbo fyller år den 18/9 och även hon är en intressant temaperson. Älgjakten startar och pågår hela september så fyll på med rolig älgfakta och testa kunskaperna med en älgquiz. 

Yrkesförarens dag hyllas med musik i ämnet. Under helgen 8-10/9 pågår kulturarvsdagen – bra reminiscensaktivitet som väcker minnen från förr och startar upp samtal. En ganska ny temadag är mor & farföräldrarnas dag. På det temat finns det hur mycket som helst roliga historier och träffsäkra citat som lockar till skratt.

Vad är oktoberfesten? Ja det får vi vetskap om i denna aktivitet. Festen börjar 16/9 och pågår till 3 oktober. Intressant fakta och roliga rekord blandat med ölhumor och ölcitat. Höga klackars dag…det kanske inte låter som en särskilt rolig temadag…men det är det faktiskt! Skratta får ni helt säkert till roliga citat och fakta kring skor. Sen följer en rad med internationella dagar: Tacksamhetsdagen. Alzheimerdagen. FN:s fredsdag. FN:s dag för teckenspråk. Internationella hjärtdagen och Världsturismdagen.

Missa inte temadagarna "Mor & farföräldrarnas dag" & "Höga klackars dag"

citat-mor-och-farforaldrar-aktivitet-for-aldre
Hoga_klackars_dag_temadag_aktivitet-for-aldre

Månaden avslutas med tre GODA temadagar

Äpplets dag 25/9 (det finns ett jättegott recept längst ner på denna sida om du vill skriva ut receptet.) Kaffetsdag firas fredag den 29/9. Material till den aktiviteten hittar du längre ner på denna sida, under fliken ”Gratis -prova-på-aktiviteter från 365 Happy Days idébank”. Lösgodisets dag är den sista men inte den sämsta temadagen… som ger en möjlighet till en ljuspunkt och liten fest.

Det finns också två historiska händelser som de flesta har hört talas om. Dagen H. högertrafikomläggning 1967 och natten när Estonia förliste. Dessa ämnen fungerar som minnesväckare och sätter igång samtalen.  Vill du skriva ut ”inspirationskalendern med tips på roliga aktiviteter i september” så kan du göra det längre ner på sidan. Även om du inte har ett abonnemang så får du bra ideér på roliga teman till er verksamhetsplanering. Ha det gott och komihåg att det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den STORA skillnaden! /Ankie, Aktivitetscoach 365 Happy Days

Inspirationskalender med tips på temadagar & aktiviteter september 2023

tips-pa-aktiviteter-for-aldre-september-2023

Gratis -prova-på-aktiviteter från 365 Happy Days idébank

kaffets_dag_prova_pa_aktivitet_kaffets_historia_kaffequiz
Klicka på bilden så kommer du till gratis prova på aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Här kan du läsa mer om abonnemang 365 Happy Days

365 Happy Days, Roliga aktiviteter alla dagar
Läs vad som ingår i abonnemangen och jämför priset för aktiviteter per vecka - med tiden det tar att skapa likvärdiga aktiviteter

Klicka på den bild som du vill skriva ut

Mall till paj
Mall Inspirationskalender

Textkällor: Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB