Inspirationsalmanacka för aktiviteter & temadagar i oktober

Inspirationsalmanacka för aktiviteter & temadagar i oktober

Hej! Med stormsteg närmar vi oss en av de mest kända temadagarna – Kanelbullens dag. Oavsett vad man tycker om temadagar så äter nog de flesta av oss en kanelbulle den 4 oktober. Många ser temadagar som kommersiella jippon som affärsmän gör för att tjäna pengar…och så är väl fallet delvis…men som ni kanske redan har märkt 😉 …så älskar jag temadagar! Mina ledord som jag jobbar efter – är Ernst Kirchsteigers kloka citat:

 ”Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden”. 

En del temadagar kanske man bara pratar om lite grann men ibland kan det räcka för att sätta guldkant på aktiviteten. Ett bra exempel, är internationella beröringsdagen 15/10. Då får vi tillfälle att kramas och prata om kramar. ” En kram kan göra en bra dag ännu bättre – Och en omöjlig dag möjlig!”  ❤ 

Almanacka – Kulturbärare – Idébank –  Verksamhetsplanering
Här kommer en rykande färsk inspirationsalmanacka med tips på delar av de temadagar och aktiviteter som finns i 365 Happy Days almanacka under oktober månad. Om du vill skriva ut almanackan så gör du det längre ner på sidan. Här kommer tips på några av mina favoritaktiviteter i oktober: Lantbruksdjurens dag 2/10, Karin Larssons födelsedag 3/10, Världsdagen för synskadade 14/10, Oscar Wildes födelsedag 16/10 (som jag älskar hans citat), Karin Boyes födelsedag 26/10 (varför inte ordna ett Poesicafe?), Potatisens dag 26/10, Bilens dag 31/10 med mängder av bilslogans och kanske den roligaste av alla – Grannens dag 31/10.

Nästa vecka 6-7 oktober är jag mässutställare på Äldreomsorgsdagarna på Stockholmsmässan. Kom gärna & besök mig i monter A03:15…eller skicka dit en kollega 😉 Ha en fin oktober /Ankie, 365 Happy Days

Mall Inspirationsalmanacka

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!