Inspirationsalmanacka för aktiviteter i juni

Inspirationsalmanacka för aktiviteter i juni

”Den blomstertid nu kommer, med lust och fägring stor. Du nalkas ljuva sommar då gräs och gröda gror. Med blid och livlig värma till allt som varit dött
sig solens strålar närma och allt blir återfött” – Israel Kolmodin

Hej, tiden springer fort denna ljuvliga tid…så lite i sista stund kommer här en ny inspirationsalmanacka med tips på delar av de temadagar, högtider och aktiviteter som finns i 365 Happy Days almanacka. Vill du skriva ut ”inspirationsalmanackan” så kan du göra det längre ner på sidan. Delar två dikter som jag gillar och som är en bra påminnelse till oss alla om att fånga dagen och njuta. Ofta då jag njuter smakar det extra gott med något sött till kaffet 😉 …därför delar jag receptet på av en av mina favoritpajer..och det bästa med pajen (förutom att den är sååå god) är att du kan variera den med rabarber, jordgubbar, blåbär eller äpplen. Ha det gott och komihåg att det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den STORA skillnaden! /Ankie, 365 Happy Days

Tips på fler aktuella ämnen i juni

12 juni 1964Nelson Mandela anti-apartheidaktivisten och juristen döms till livstids fängelse. Han satt fängslad i nästan 27 år till frigivningen den 11 februari 1990.

13 juni 1952 – Ett svenskt signalspaningsplan av typ DC-3 skjuts ner av sovjetiskt MiG-15-flyg öster om Gotska Sandön, vilket blir inledningen till den så kallade Catalinaaffären.

15 Juni – Chaufförens dag

16 juni 1903 – Entreprenören Henry Ford grundar bilföretaget Ford Motor Company i Detroit. Det tog tio år från det att Henry Ford som 30-åring konstruerade sin egen encylindriga förbränningsmotor 1893, till dess att han tog steget ut som företagare i större skala den 16 juni 1903.  Den bil som gjorde Ford Motor Company berömt över hela världen var T-Forden som kom 1908. Den tillverkades under 19 år i drygt 15 miljoner exemplar och blev historiens första folkbil. 

17 juni 1972 Watergateaffären – en stor politisk skandal i USA

18 juni – Internationella picknickdagen

18 juni 1815 – Napoleon besegras slutgiltigt i slaget vid Waterloo

19 juni 1976 – Sveriges Kung Carl XVI Gustaf och Silvia Sommerlath gifte sig i Storkyrkan i Stockholm

19 Juni – De vilda blommornas dag

22 juni 1997 – Den svenske sångaren, kompositören och musikern Ted Gärdestad avlider 41 år gammal.

26 juni – Chokladpuddingens dag

27 juni 1959 – Ingemar Johansson knockar amerikanen Floyd Patterson och blir världsmästare i tungviktsboxning.

  • Bröllop förr och nu
  • Simborgarmärkets historia, 
  • Badmode genom tiderna
  • I afton Dans
  • Bär, jordgubbar, hjortron, Glass
  • Fiske, båtar
  • Regn/soligt väder
  • Skivor till kaffet går att variera hur mycket som helst (jukebox önskemusik, musiktopp eller quiz) utifrån olika teman eller personer.
  • Ordspråk och citat om sommar och sol
  • Kor, bondgård, slåtter.
Mall tips på temadagar
Mall till paj

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!  

Lämna ett svar