Juli månad – Kalender med aktivitetstips & inspiration

juli-manad-kalender-medtips-pa-aktiviteter

Juli månad kalender med aktivitetstips och inspiration

Hej mitt i sommarvärmen 🙂

I den här månaden finns det mycket roligt att göra även om det inte finns så många temadagar eller högtider. Längre ner på sidan kan du ladda ner tips på samtalsämnen kring vänskap (som passar till temadagen ”FN:s internationella vänskapsdag den 30/7) och ett gott recept på rabarberpaj. Vill du skriva ut ”inspirationskalendern med tips på roliga aktiviteter i juli” så kan du göra det längre ner på sidan. Även om du inte har ett abonnemang så får du bra ideér på roliga teman till er verksamhetsplanering. Ha det gott och komihåg att det är de små ljuspunkterna i vardagen – som gör den STORA skillnaden! /Ankie, Aktivitetscoach 365 Happy Days

"Hömånaden” kallades Juli månad förr i tiden

Förr i tiden kallades juli för ”hömånaden”. Det var då som höskörden kom igång på allvar. När höet skulle skördas steg man upp tidigt på morgonen. En av orsakerna till det var att dra nytta av morgondaggen. När höet var daggvått ansågs liarna gå bättre. I många år var slåttern ett tungt manuellt arbete, där både män och kvinnor deltog. Jordbruket drevs huvudsakligen med hjälp av häst. Höet slogs med slåttermaskinen och drogs av en eller två hästar. På de flesta småbruk kom traktorn först på 1950-talet. När höet var utslaget gick kvinnor och barn man ur huse för att vända höet för hand. En eller flera gånger beroende på vädret. Höet räfsades ihop och lades upp i hässjor eller stackar. Sen fick det torka några dagar innan det kördes hem till logen eller förvarades i lador. Även om skördetiden innebar mycket hårt arbete. Så var det också en tid då många människor träffadess och hade rolig arbetsgemenskap. För barnen var det också ganska festligt. Dom fick hoppa i höet och åka på hölassen. När slåttern och skörden var över hölls det ofta skördefest.

Tacksamhetsbön i sommartid

Tack för alla de små enkla ting
som jag oftast glömmer bort och ser som självklara.
Tack för det leende jag fick idag.
Tack för ett vänligt ord.
Tack för en sång jag hörde.
Tack för min familj och mina vänner.
Tack för det som växer ute, gräs, blommor, buskar och träd.
Tack för samtal och gemenskap med andra.
Tack för kaffestunder, skratt och aktiviteter.
Tack för fjärilar, fågelsång, sommarvindar och skugga.
Tack för sommarens alla möjligheter och solens varma strålar.
Hjälp mig att se och värdesätta det positiva i mitt liv…även om inte allt är som jag önskar.
Hjälp mig att säga det positiva och fina jag ser i andra.
Hjälp mig att fånga dagen, att leva här och NU!

Ankie, 365 Happy Days

Juli 2023 - Kalender med tips på temadagar & aktiviteter i juli

Gratis -prova-på-aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Elvis_presley_marilyn_monroe_skrattar_med syfte att visa hur kul det är med 365happydays. prova-pa-aktiviteter-fran-365-happy-days-idebank
Klicka på bilden så kommer du till gratis prova på aktiviteter från 365 Happy Days idébank

Här kan du läsa mer om abonnemang 365 Happy Days

365 Happy Days, Roliga aktiviteter alla dagar
Läs vad som ingår i abonnemangen och jämför priset för aktiviteter per vecka - med tiden det tar att skapa likvärdiga aktiviteter

Klicka på den bild som du vill skriva ut

Samtalstips om vänskap
Mall till paj
Mall Inspirationskalender

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Text & Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!