Februari- Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & aktiviteter

Februari - Inspirationsalmanacka med tips på temadagar & roliga aktiviteter

Hej, Sedan vintersolstånd har dagen blivit drygt 1, 5 timme längre. Det känns underbart att vi går mot ljusare tider och kan vara ute och fånga solens strålar igen…men februari bjuder på en hel del ljuspunkter även om vi inte kan gå ut. Dels finns det några välkända temadagar och högtider som nog de flesta känner till (Samiska nationaldagen 6/2, Internationella Radiodagen 13/2, Alla Hjärtans dag 14/2 och fettisdag 21/2… och sen finns det några relativt nya temadagar t.ex: Internationella tvillingdagen 2/2 och den sällsynta dagen som firas den sista februari varje år. Syftet med temadagen är att uppmärksammas sällsynta hälsotillstånd runt om i hela världen och denna temadag är instiftad efter ett svenskt initiativ.

Temadagen Ägghalvans dag firas 8/2. Men vem firar den? (tänker du)
Kanske inte så många – för den temadagen har tydligen uppkommit som en ironisk protest mot alla temadagar😉..men ägg är ett roligt ämne som det finns enormt mycket fakta och roliga citat kring…så den temadagen vill jag tipsa om.

Några av månadens födelsedagsbarn är Elsa Beskow, Abraham Lincoln (missa inte hans kloka citat), Ted Gärdestad och i slutet av månaden fyller Tomas Ledin år. Jag brukar ofta ta ett exempel om hans musik…Låten ”Sommaren är kort” släpptes i maj 1982. Det är 41 år sedan…och de som var 30 eller 40 år då…är de som besöker våra verksamheter eller bor på våra boenden idag. Är det dragspel eller Ledin dom vill lyssna på? 

11:e februari 1990 frigavs Nelson Mandela efter 27 år i fängelse och den 28 februari 1986 sköts Olof Palme…två historiska händelser som berör och är intressanta att prata om. Sist men inte minst så kör melodifestivalen igång den 4/2 och det kanske inte är årets låtar som är så intressanta för många i våra målgrupper…men det här temat väcker enormt mycket nostalgi…så det är nästan ett måste.

Som en liten Alla Hjärtans giveaway ❤️får ni en mall till ”Vem sjöng såhär?”på temat kärlek. Läs textraden och låt deltagarna gissa vilken artist som mest förkknippas med sången.

Om du vill kan skriva ut almanackan och var gärna en Early adopters! Vad är det?
Jo det är personer som är nyfikna, förändringsbenäga, testar snabbt nyheter på marknaden och introducerar trender i sina sociala kretsar. De recenserar och rekommenderar….så om du tycker att fler borde få vetskap om inspirationsalmanackan…tipsa dina kollegor och nätverk. 

 ”Det är de små ljuspunkterna i vardagen som gör den stora skillnaden”. 

Har ni frågor om något, hör av er ❤️Ankie, 365 Happy Days

Läs en textrad & låt deltagarna gissa artist (ev spela en bit av låten)

Klicka på bilden om du vill skriva ut den

Mall Inspirationsalmanacka
Mall Inspirationsalmanacka
Viktig info om Spotify
Vem sjöng såhär?

Bilder: Shutterstock, Canva, Pixabay, Wikimedia Commons, det fria medieförvaret, allmängods. Nationalmuseum.se/fria-bilder, köpt upphovsrätt till vissa bilder samt 365 Happy Days egna fotade och skapade bilder. Filmklipp: Youtube Layout: 365 Happy Days AB

365 Happy Days är en digital idébank – en abonnemangstjänst med färdiga aktiviteter för hela året. Glöm idétorka & tidskrävande aktivitetsplanering! Att planera & fixa roliga aktiviteter, motverka ensamhet, skapa mervärde, delaktighet & välbefinnande – har aldrig varit enklare!